Menu

Personeel advies

Op het gebied van personeelsadvies kloppen organisaties bij Simpra aan met vragen als:

  • Anne is nu een jaar ziek. Wat moeten we doen?
  • Kun je me helpen de juiste kandidaat voor deze functie te vinden?
  • Wat moet ik toch met die man? Kan ik hem ontslaan?
  • Ik heb twee managers die elkaar de tent uitvechten. Ik weet het niet meer.
  • Mijn adjunct vindt dat hij niet genoeg verdient. Kun jij eens naar zijn salaris kijken?
  • Hoe krijg ik een niet-functionerend team weer in het spoor?

Waarom Simpra inschakelen voor personeelsadvies?

PersoneelsadviesIk ben integer en objectief. Onafhankelijk. U kunt mij inhuren, maar mijn mening niet. En ik heb geen verborgen agenda. Ik ga met open vizier te werk. Hoe ik precies te werk ga, hangt af van uw vraag en uw organisatie. Dat is altijd maatwerk, vereenvoudigd en versneld door mijn ervaring.

Daarbij heb ik een scala aan HR-instrumenten en interventies tot mijn beschikking om de gewenste resultaten te behalen. Van assessment, training en intervisie, tot individuele begeleiding en gesprekken. Noem maar op. Mijn achtergrond in de psychologie heeft hier een duidelijke meerwaarde.


Niet-functionerend team (waargebeurde casus)

Een team functioneerde totaal niet meer. Niet willen samenwerken, ruzies, onvoldoende resultaten. Simpra werd erbij gehaald. Toen ik de situatie van verschillende kanten had gehoord, besloot ik alle teamleden een assessment af te nemen.

De uitkomst was ook voor mij verrassend. Vrijwel iedereen bleek onder zijn of haar niveau te werken. Dat resulteerde in verveling en dwars gedrag. De oplossing: meer en vooral uitdagender taken. Simpel, en pragmatisch. Iedereen heeft het weer naar de zin. Het team functioneert weer prima!


Visie op personeelsadvies

Centraal in mijn advisering over uw personeel staan ontwikkeling, balans (werk en privé) en natuurlijk duurzaamheid. Om met dat laatste te beginnen: we weten dat veel functies over 5 jaar niet meer bestaan. Zullen we dan nu vast actie ondernemen om ervoor te zorgen dat u de goede mensen behoudt voor de organisatie?

Ontwikkeling is voor mij het centrale begrip in personeelsadvies. In mijn visie is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling. Elke professional zou daarin zelf de regie moeten hebben. De organisatie kan die ontwikkeling faciliteren, hoort dat ook te doen. Dat houd ik voor ogen in mijn advisering.

En wat is uw vraag of probleem?

Weet u ook geen raad meer met een team dat niet functioneert? Of hebt u een andere kwestie die om deskundig personeelsadvies / contactformulier in.

Ga naar contact